XXI. századi mindennapok

XXI. századi mindennapjaink és ami eszembe jut!

Linkblog

HTML

"Szent tehén" Kispesten....

2010.02.02. 13:02 | Nyifi | Szólj hozzá!

Hol is kezdjem....? Talán egy kis általános jellemzés a 68-as buszról,mint olyan...

Nem túlzok, ha azt mondom, hogy teljességgel megbízhatatlan járat. (Sosem tudod, mikor indul ill. mikor érkezik..) Gyakran eszembe jut, hogy kivételesen egyet kell értenem azokkal a "huligánokkal", akik leszedik a buszmegállókban lévő tájékoztató jellegű táblákat, mert ezen buszjárat esetében valóban feleslegesek is!

Volt példa olyanra, hogy a buszvezető telefonálás közben (!) véletlenül a bokorban nyitotta ki az ajtót és ott kellett leszállnunk, melyet egy laza kézmozdulattal intézett el, kvázi bocsánatkérés gyanánt!

Talán a kedvencem az, amikor a kedves sofőrök párbeszédeit hallgathatom utazás közben:
"Haladjál már, mert perceken belül indul a vonatom Kökiről..."
Az, hogy ezzel meggátolta kollégáját a menetidő betartásától, eszébe sem jutott...

És akkor a tegnap!
Tudoatos BKV használó vagyok! Interneten mindig megnézem, mikor kell elindulnom otthonról. Hozzáteszem, a 68-as végállomása lakhelyemtől 5 perc gyalog, és akkor nem sietek. Tegnap sem történt ez másképpen. Elindultam, hogy az óra 3 perckor induló járművet elcsípjem. 01-kor én fél méterre tőle szaporáztam lépteimet már amennyire tudtam a havas, jeges utcán. (Mert minek eltakarítani a hórengeteget a buszmegállótól??)
Lazán becsukta előttem az ajtót és elindult útjára 2 perccel előbb. Oké, biztos késik az órám! A megállóban rá két percre már többen álltak. Gyanús, hogy ők is a 03-as busz miatt. Volt egy másik jármű is, bár nem a megállóban állt, hanem inkább a kereszteződés sarkában és nyitva volt egy ajtaja. Gondoltuk, nem megy az sehova se, hisz nem a megállóban áll. Tévedtünk! 04-kor (tehát az előző busz elindulása után 3 perccel) becsukta egyszem nyitott ajtaját és elrobogott.. Pedig a 68-as "papíron" 10 percenként jár... Oké, ezek szerint sűrítették a dolgot, tehát várjunk türelmesen a 13-asra. Becsorog egy busz 12-kor. Felszállunk. Sofőrcsere van, amit előszőr látok. A két vezető arról csacsog, hogy menjenek e pálinkázni vagy se...(És ez komoly!) Ekkor már nincs ülőhely és 13 van. Kacarásznak tovább, nem törődve azzal, hogy már igencsak idő van! Türelmesen várunk tehát, még jó, hogy senki nem siet sehova... Végül sok szöszmötölés után meghalljuk az ajtók becsukását jelző hangot és indulunk! Óra 25 van.

Összegezzünk picit:
03-as busz elmegy 2 perccel előbb, 13-as busz elmegy 9 perccel előbb, 23-mas busz elmegy 2 perccel később.
Nem tragikus, de az én életemnek okozott 24 perc fagyoskodást, úgy, hogy megnéztem mikor mi merre...

Egyszóval a menetidő és az indulás-érkezés időpontja valóban TÁJÉKOZTATÓ JELLEGŰ, ezt a BKV nem csak úgy írta oda, tessék komolyan venni!!!!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://piedone85.blog.hu/api/trackback/id/tr311722458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása